Stofwisseltour brengt ruim €120.000 op voor stofwisselingsziekten

De Stofwisseltour van Stichting Stofwisselkracht heeft dit jaar een recordbedrag van bijna €120.000 opgehaald. Het driedaagse wielrennersevenement vond plaats van 17 t/m 19 juni. Door heel het land fietsten deelnemers honderden kilometers in estafette, met als doel om zoveel mogelijk aandacht en geld te vragen voor onderzoek naar Stofwisselingsziekten.
 
“In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekten. Meer dan de helft van deze kinderen overlijdt voor de 18e verjaardag, omdat er geen goede behandelingen zijn”, zegt San Han, medeoprichter van Stichting Stofwisselkracht. Het ingezamelde bedrag gaat dan ook volledig naar onderzoek.
 
De Stofwisseltour werd dit jaar voor de zesde keer op rij georganiseerd. Ditmaal waren er ruim 180 deelnemers, verdeeld over 17 teams. De meesten fietsten voor een ziek of overleden kind. Een verzameling van de verhalen, foto’s en video’s van de Stofwisseltour zijn te vinden op de Facebookpagina en website van Stofwisselkracht. 

Over Stichting Stofwisselkracht
Stichting Stofwisselkracht bundelt de krachten van individuen die gezamenlijk de strijd aangaan tegen stofwisselingsziekten. Alle medewerkers zijn vrijwilligers.
 
De doelstelling van Stichting Stofwisselkracht is om fondsen te werven voor onderzoek en onderzoek stimulerende activiteiten op het gebied van stofwisselingsziekten. Dit doen zij door middel van het organiseren van sportieve en sociale evenementen en activiteiten. Van elk evenement zijn de opbrengsten en uitgaven volledig openbaar.
 
Stichting Stofwisselkracht heeft de ANBI-status. Dit houdt in dat donaties geheel of gedeeltelijk kunnen worden afgetrokken van de belasting. 

 

Nieuws overzicht