Geld inzamelen voor sterke samenwerking artsen en patiënten

Persbericht, 19 juni 2019
                         
Geld inzamelen voor sterke samenwerking artsen en patiënten
In drie dagen stofwisselingsziekten de wereld uit fietsen 
 
Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni 2019vindt de Stofwisseltour plaats. Tijdens dit wielerevenement fietsen meer dan twintig teams drie dagen lang in estafette langs de Nederlandse academische ziekenhuizen waar patienten met stofwisselingsziekten behandeld worden. Voor het negende jaar op rij. De teams die meedoen fietsen voor een overgroot deel voor een ziek of overleden kind. Ook artsen en onderzoekers fietsen mee. Met één doel: In drie dagen stofwisselingsziekten de wereld uit fietsen. 
 
Onderzoek waar de patient centraal staat
Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk om effectieve behandelingen te vinden voor de patiënten van de toekomst. Met de kennis en ervaringen van de patiënten van vandaag, kunnen oplossingen gevonden worden voor de toekomst. Aandacht, goede zorg en samenwerking tussen de patiënten en de arts/onderzoekers is daarbij essentieel. Daarvoor is structurele ondersteuning nodig! 
De patiëntenorganisatie VKS maakt zich hier samen met Stichting Stofwisselkracht sterk voor. 
 
Sterke patiëntenvereniging
Met de Stofwisseltour fietst ook Team VKS mee, dat geld inzamelt voor de patiëntenvereniging. Voor goed wetenschappelijk onderzoek is een sterke patiëntenorganisatie heel erg belangrijk. Juiste (ziekte)informatie voor (ouders van) patiënten en informatie over goed onderzoek zijn essentieel om ervoor te zorgen dat artsen, wetenschappers en patiënten zij aan zij blijven staan. 
 
Naast geld voor onderzoek is ook geld voor een sterke patiëntenvereniging nodig. Alleen zo kunnen patiënten met stofwisselingsziekten de zorg krijgen waar ze recht op hebben. Stofwisselkracht roept alle gulle gevers op om ook de patiëntenorganisatie VKS te steunen.
 
Help mee
Vanaf nu kan er op de speciale actiepagina van Stofwisseltour een donatie gedaan worden. Doe mee en help de teams, zoals Team VKS, om stofwisselingsziekten de wereld uit te fietsen! Ga naar https://www.stofwisselkracht.nl/doneren en doneer onder vermelding Team VKS.
 
Agenda
Stofwisseltour 2019 – 21, 22 & 23 juni 2019, door heel Nederland worden er verschillende routes gefietst. Op zondag komen de fietsers in Amsterdam samen.  

Noot voor de redactie: Voor meer informatie of interviewaanvragen, neem contact op met Marike Groenendijk, E info@stofwisselkracht.nlM 06-38502400 of kijk op www.stofwisselkracht.nl . Voor een sfeerimpressie van de Stofwisseltour, klik op onderstaande link. In 2017 hebben de NOS en KRO/NCRV live verslag gedaan van de Stofwisseltour op NPO1: https://www.npostart.nl/stofwisseltour/18-06-2017/17act0618Stof
 
 

Nieuws overzicht