Overhandiging Tim het boek - 2 mei 2016

Tim het Boek
 
Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je kind verliezen. Het overkwam Annemarie (33) en Jaap (37) van Vlaanderen. Zij verloren hun zoontje Tim toen hij nog maar 3 jaar was. Nu, vier jaar na zijn dood, vertelt Annemarie hun verhaal in het boek 'Tim'. Een ontroerend verhaal over strijden, loslaten, intens verdriet, geluk en houden van. 
 
Een meeslepend verhaal in romanvorm, waarin moeder Annemarie, maar ook vader Jaap de lezer meenemen tijdens ‘hun reis’. Een reis die begint met een zoektocht naar erkenning en herkenning dat er iets met Tim aan de hand is en eindigt met een niet verwacht wonder. 
 
De ervaringen in dit boek worden zo persoonlijk beschreven, dat het lijkt alsof je naast Jaap, Annemarie en Tim staat. Dat raakt je recht in het hart,” aldus AMC-kinderarts dokter van Bellegem.  “In dit boek spreekt de kracht van liefde, hoop en veerkracht. Het lukt Annemarie en vader Jaap om uit een onmetelijk diep dal te komen en het leven met vallen en opstaan weer op te pakken. Dat is een prachtige boodschap en steun voor ouders en naasten die in een soortgelijke situatie zitten.
 
Maandag 2 mei kregen Annemarie en Jaap ‘Tim’  het boek officieel overhandigd in hun woonplaats Volendam.
 
Samenvatting
Tim is een ondeugende peuter, die met zijn blonde krullen, kuiltjes in de wangen, guitige glimlach en twinkelende oogjes ieders hart weet te veroveren. Zijn stralende verschijning laat niet zien wat er in zijn lijfje woedt. Ondanks het gegeven dat zijn leefwereld grotendeels gevormd wordt door ziekenhuizen, brengt hij drie jaar lang vreugde in het leven van zijn ouders, Jaap en Annemarie van Vlaanderen. Hun zoektocht, waarbij het gezinnetje talloze artsen en verpleegkundigen ziet, leidt uiteindelijk naar de onherroepelijke diagnose: stofwisselingsziekte.
In het boek Tim neemt moeder Annemarie de lezer mee naar talrijke momenten van kippenvel, verbazing, geluk, koude rillingen, tranen en een lach. Ze vertelt het verhaal van twee ouders, die steeds hun grenzen bijstellen en samen met artsen tot het uiterste gaan. Maar wanneer is het uiterste te ver?
Van twee ouders, die samen strijden in de geest van hun krachtige kind. Die het mooiste
dat ze hebben, moeten loslaten, zichzelf daarna kwijtraken, maar zich ook hervinden. Én twee ouders die uiteindelijk een niet meer verwacht wonder mogen begroeten.
 
Dit aangrijpende verhaal staat symbool voor al die andere vaders en moeders van kinderen met een zeldzame stofwisselingsziekte of van wie het kind overleden is. Wat je leest lijkt te onwaarschijnlijk voor woorden, maar toch is het een waargebeurd verhaal: Tim. Tim is nu een ster, die straalt. Voor altijd, net als al die andere kinderen. Ze verlichten onze aarde.
 
Met de aankoop van het boek, steunt u stichting Stofwisselkracht. Deze stichting zet zich in voor meer aandacht en onderzoek naar stofwisselingsziektes.
 
www.timhetboek.nl
www.stofwisselkracht
 
Auteur: Annemarie van Vlaanderen, Jaap van Vlaanderen
ISBN 978-90-5472-351-6
Adviesprijs: €17,95
 
 

Nieuws overzicht