Nederlandse Waterpolomannen ambassadeur van Stofwisselkracht

Na hun deelname met team Axel in de Stofwisseltour 2014 krijgt de betrokkenheid van Oranje een schitterend vervolg in de vorm van het ambassadeurschap. Stofwisselkracht wordt op haar beurt ‘reisgenoot’ van de waterpolomannen op weg naar de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Toen NOC*NSF in 2013 stopte met ondersteuning van de waterpolomannen, hebben bondscoach Robin van Galen en ex-international Hans Nieuwenburg de krachten gebundeld om samen met een groeiende groep betrokken ‘aandeelhouders en reisgenoten’ (zoals zij hun sponsors noemen) de waterpolomannen terug naar het hoogste podium te brengen. Hoewel Rio net niet werd gehaald maakt Oranje grote stappen en is de weg naar Tokio 2020 met vertrouwen ingeslagen.
Mede door de ondernemende aanpak kunnen de waterpolomannen bijvoorbeeld deelnemen aan de World League en andere sterk bezette toernooien, waardoor de kans dat de Spelen gehaald worden alleen maar toeneemt. En sinds kort valt Oranje ook weer binnen de ‘focus’ van NOC*NSF, een mooie beloning voor het harde werken.

“Zowel de waterpolomannen als Stofwisselkracht bezitten een grote koffer enthousiasme, onvoorwaardelijke betrokkenheid en creativiteit om een maximaal succes te behalen. Wij gaan graag samen met Stofwisselkracht onze reis vervolgen en zijn er trots op ons Ambassadeurs van Stofwisselkracht te mogen noemen”, aldus Robin van Galen die zelf al enkele jaren is verbonden aan de Axel Foundation. 
Marike Groenendijk (voorzitter Stofwisselkracht): "Reisgenoot mogen zijn van de waterpolomannen is een grote eer en het geeft ons een enorme positieve boost om ook onze ambitie na te blijven jagen, namelijk een wereld zonder stofwisselingsziekten. Meer bekendheid en onderzoek naar stofwisselingsziekten zijn daarbij nodig."
Stofwisselkracht werft fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Per jaar krijgen zo’n 800 kinderen in Nederland de diagnose stofwisselingsziekte. Meer dan de helft van deze kinderen overlijdt voor hun 18e verjaardag. Zo’n 10.000 gezinnen hebben hiermee te maken. Er is nog geen genezing mogelijk.

Voor meer info: www.stofwisselkracht.nl 

Foto (rechtenvrij te gebruiken met naamsvermelding): 
Beeldboot/Gertjan Kooij.

Nieuws overzicht