Jouw Stofwisseltour uitdaging

Het unieke van de Stofwisseltour is dat jij zelf bepaalt hoeveel kilometers je fietst. De Stofwisseltour organisatie levert de etappe plaatsen, 'Stofwisselpunten' aan, en de tijden waarop de Stofwisselpunten geopend zijn. Daarnaast zijn de routes tussen de stofwisselpunten beschikbaar in GPS en als begeleiderskaartje. In de voorbereiding op de Stofwisseltour bepaal jij je eigen schema:

  • fietsen van de twee- of de drie daagse? 
  •  of toch maar 1 dag?
  • fietsen in estafette of fiets je zelf alles?
  • sla je etappes over om uit te rusten?
  • of wil je maar 1 of 2 etappes fietsen?

Ieder team en iedere fietser kan zijn eigen prestatie bepalen. Hoe je de de 2/3 dagen indeelt, bepaal je zelf of met jouw fietsploeg. 

We verwachten dat je getraind bent om met een  gemiddelde snelheid van  20 kilometer per uur de route af kan leggen. 20 kilometer per uur lijkt niet snel, maar de ervaring leert, dat teams zich vaak toch nog behoorlijk moeten inspannen om op tijd binnen te komen. Ieder traject is  40 tot 60 kilometer lang. Laat jezelf begeleiden door een of meer wagens. Jullie eigen begeleiders zorgen voor de catering, bagagevervoer en natuurlijk ook voor de mentale steun! Gebruik je supporters ook bij het werven van sponsors!  

Stofwisseltour overzicht