28 maart 2020: Veiling poppenhuizen - Kom en bied mee!

Zaterdag 28 maart 2020 tijdens de woonbeurs "The Art of living"
Tijd: van 16:00 tot 19:00 uur
Autotron Rosmalen
Tickets 17,50 euro per persoon


Wilt u, in verband met de catering, voor 14 maart via info@petermasselink.nl laten weten of wij op uw komst mogen rekenen en zo ja met hoeveel personen?

Peter Masselink is vader van Imre, die is overleden aan een energiestofwisselingsziekte, en van Sverre, die hetzelfde lot wacht. Hij wil, net dat hier een medicijn voor komt. Daarom ging Peter Masselink, samen met een grote groep collega-architecten, de uitdaging aan bijzondere poppenhuizen te ontwerpen voor kinderen met deze ziekte. De deelnemende architecten hebben hun poppenhuizen belangeloos ter beschikking gesteld voor een veiling. De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede aan onderzoek naar (een medicijn tegen) energiestofwisselingsziektes. 

De architecten werd gevraagd na te denken over wat het betekent om een energiestofwisselingsziekte te hebben. Dat moest op een of andere manier tot uiting komen in het poppenhuis. Elk poppenhuis is uniek en bevat tenminste één element dat het leven voor een kind met een handicap gemakkelijker maakt. Het poppenhuis als speel-, leer-, onderzoeks- of kunstobject daagt uit, prikkelt en neemt ons ‘gewone’ mensen mee in een mooie, bijzondere wereld die zomaar eens de wereld van onze bijzondere kinderen zou kunnen zijn.

De veiling is het sluitstuk van een bijzondere periode van drie jaar. Eerder werden de poppenhuizen al vastgelegd in een prachtig fotoboek. Daarnaast waren de speciale poppenhuizen de afgelopen jaren in levende lijve door heel Nederland te zien in BKKC te Tilburg, in Schunck te Heerlen, tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, in Arcam te Amsterdam en in OVSM te Doetinchem. 

De poppenhuizen zijn van 26 t/m 29 maart te zien in het Autotron Rosmalen tijdens de woonbeurs ‘The Art of Living’. De organisatie van de woonbeurs heeft deze veiling mogelijk gemaakt. De veiling vindt plaats op 28 maart rond 16.00 uur en zal tot ongeveer 19.00 uur duren. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichtingen Energy4all en Stofwisselkracht. Zij ondersteunen onderzoek naar energiestofwisselingsziektes.

Bent u geïnteresseerd in deze veiling dan nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn.
Kijk voor meerinformatie op Doll's House of bel Peter Masselink 06-50810791

Nieuws overzicht