Team Lucas 2022

 

26 Oktober 2020 is Lucas overleden. Hij is 19 jaar geworden. Lucas leed aan de zeldzame stofwisselingsziekte Sanfilippo Syndroom.

Deze diagnose kregen zijn ouders Ad en Linda te horen toen Lucas nog maar 4 jaar was. Destijds kon Lucas nog praten, liedjes zingen, spelletjes spelen, fietsen, zelf eten en nog heel veel andere dingen die de meeste kinderen doen op deze leeftijd. Sinds die tijd heeft Lucas beetje bij beetje wat moeten inleveren tot hij op den duur volledig afhankelijk was van anderen. Zo zat hij verstandelijk op het niveau van een baby van 2 maanden, kon hij niet meer praten, eten, spelen en genieten van de simpele dingen in het leven. Deze achteruitgang hoort helaas bij een progressieve stofwisselingsziekte waar vooralsnog geen behandeling voor bestaat.

Omdat Team Lucas stofwisselingsziekten meer onder de aandacht wil brengen hebben wij ons aangesloten bij Stichting Stofwisselkracht. Met een fantastisch, sportief en betrokken team vrijwilligers proberen wij ons door middel van diverse (sportieve) evenementen sterk te maken voor meer aandacht en het inzamelen van geld voor onderzoek naar deze slopende en oneerlijke ziekten. Via deze actiepagina kunnen jullie op de hoogte blijven van alle acties van Team Lucas (Stofwisseltour en Wandel4Daagse Haarlem)

 

Dit kan ook via onze Team Lucas Facebook pagina, Instagram en Twitter:

https://www.facebook.com/teamlucas2013

https://www.instagram.com/teamlucas01/

https://twitter.com/TeamLucas01

Zelf een actie starten?

 

Acties van Team Lucas 2022

Opgehaald

€ 2.310,00

Streefbedrag

€ 1.500,00

154%

Wandelen en Haken voor Lucas 2022

Al flink wat jaren is (tante) Trix de drijvende kracht achter Wandelen voor Lucas. Samen met Rob, Eugenie, Ruud, Yvonne en diverse 'gastwandelaars' nemen ze, namens Team Lucas, al jaren deel aan de Haarlemse...
Bekijk deze actie

Donaties

Jouw donatie is welkom op NL41RABO0107695022 t.n.v. Stichting Stofwisselkracht
BIC : RABONL2U
KvK : 55500013
ANBI : 84 814