Stilstaan voor stofwisselingsziekte tijdens Chocoladefestival

Afgelopen Zondag 25 september opende burgemeester Carry Abbenhues het Chocolade festival.

Aansluitend hierop volgde het optreden van Ben Munneke en Living Statue Zwanet Vierstra. Een indrukwekkende performance waar menigeen kippenvel van kreeg.
Uit liefde voor zijn kleindochter Naomi, die begin dit jaar overleed aan een stofwisselingsziekte droeg Ben een zelfgemaakt gedicht voor: 
 

"Stilstaan ....

We staan letterlijk stil voor de gevolgen van stofwisselingziekte.
Stil staan samen tijdens het chocoladefestival in Zutphen op zondag 25 september.
Stil staan als statue, met passende muziek, in de stijl van het festival.
Stil staan bij de gevolgen van deze vreselijke en onbekende ziekte.
Stil staan om veel meer naamsbekendheid te geven.
Stil staan voor uw aandacht, voor uw begrip.
Stil staan voor uw ondersteuning om stofwisselingziektes de wereld uit te
helpen.
Stil staan voor www.stofwisselkracht.nl
Stil staan..... voor onze Naomi."

Het optreden van Ben en het door hem eigenhandig gemaakte houten hart dat tijdens de voorstelling brak, maakte diepe indruk bij het publiek. 

Het Chocoladefestival telde ruim 30.000 bezoekers, waarvan nu een groot deel weet wat de impact van een stofwisselingsziekte is.

Met het optreden willen Ben en zijn groep een steentje bijdragen aan meer onderzoek en hopelijk genezing van stofwisselingsziektes in de toekomst.
Dankzij de sponsoring van Huub Jansons die voor de gelgende chocoladerepen en chocolade Stofwisselkracht-harten doneerde, kon er een cheque van €1.029 aan Stofwisselkracht overhandigd worden. Dit bedag kan nog oplopen omdat omdat er nog even doorgegaan wordt met de verkoop van repen. Bent u toevallig in de buurt? Loop dan even binnen bij Bonbonatelier Jansons in de Korte Hofstraat 12 in Zutphen.

Omroep Gelderland maakte een prachtige tv reportage van het Chocoladefestival, het optreden en zij interviewde Ben en Tjits, de opa en oma van Naomi. 

Nieuws overzicht