Prachtige opbrengst Openluchtbioscoop Ladybug

Ilona Warmerdam en Marianne Beugel, van stichting Openluchtbioscoop Ladybug organiseerden afgelopen najaar een openluchtbioscoop in het weiland van melkveehouderij Warmerdam in Bijham. Ruim honderd bezoekers kwamen kijken naar de familie komedie Captain Fantastic. 

Op deze originele manier wilden zij aandacht vragen en geld ophalen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. De volledige nettoopbrengst van de kaartverkoop en de baromzet ging naar Stofwisselkracht. Dit leverde het enorme bedrag op van 2.348,92 euro! 

De aanleiding voor dit mooie initiatief was Mart, de tweede zoon van Ilona en haar man Rik. Hij werd op 25 februari 2014 geboren. Vlak voor zijn geboorte kregen zij te horen dat Mart zich niet goed ontwikkeld had en het misschien wel niet zou redden. Mart bleek een stofwisselingsziekte te hebben, waardoor hij zwaar lichamelijk en geestelijk gehandicapt was. Er was geen behandeling en Mart is vier maanden na zijn geboorte overleden.

Mede namens Ilona en Rik en alle andere ouders van kinderen met een stofwisselingsziekte, willen we alle iedereen die deze openluchtbioscoop mede mogelijk heeft gemaatk heel erg hartelijk danken. Het gehele bedrag wordt beteed aan onderzoek naar stofwisselingsziekten.

Nieuws overzicht