Kiwanis Leiden-Sleutelstad overhandigt cheque van €6.500 aan Stofwisselkracht

Maandagavond 17 november ontving Jan-Pieter Mingelen van Stichting
Stofwisselkracht een cheque van 6.500 euro van serviceclub Kiwanis Leiden-Sleutelstad. “Wat een fantastisch bedrag. We zijn hier ontzettend blij mee.” Jan Pieter licht toe dat het geld besteed gaat worden aan verder onderzoek naar stofwisselingsziekten en behandelmethodes van de ziekte.
Kartrace voor het goede doel ?Maandagavond organiseerde de Kiwanisclub voor de 11e keer zijn jaarlijkse indoor kart-competitie voor het goede doel. Tijdens een spannende race van 2 uur streden 16 teams van bedrijven uit de regio Leiden om de ereplaats. De winnaar van de 2016-competitie was het team van ENVOZ.
Succesvolle chocoladeletter-actie ?Met sinterklaas in aantocht verkochten de Kiwanis-clubleden de afgelopen weken ook chocoladeletters aan bedrijven en relaties in de omgeving van Leiden. En met succes ! 2200 letters gaan binnenkort op weg, waarmee opnieuw een prachtige opbrengst is gerealiseerd voor stichting Stofwisselkracht.
Over Stofwisselkracht en Kiwanis ?Elk jaar worden 800 kinderen in Nederland geboren met een stofwisselingsaandoening. Zonder goed werkende stofwisseling kunnen we niet leven. Meer dan de helft van de kinderen die aan een stofwisselingsziekte lijden, overlijden voor hun 18e verjaardag. Om deze ziekte te verslaan is veel onderzoek nodig. Stichting Stofwisselkracht bundelt de krachten van vrijwilligers en medisch deskundigen om fondsen te werven en onderzoeksprojecten te realiseren.

Nieuws overzicht