Dr. Tom de Koning komt wetenschappelijke adviesraad versterken

Per 1 januari komt kinderarts Tom de Koning de wetenschappelijke adviesraad van Stofwisselkracht versterken. Tom is als een van de bedenkers van de Stofwisseltour al vanaf het begin bij Stofwisselkracht betrokken. Tot nu toe vooral als fanatiek fietser, en per 1 januari a.s. wordt hij lid van onze wetenschappelijke adviesraad. Daar zijn we ontzettend blij om, want omdat we steeds meer geld ophalen voor onderzoek, krijgen wij ook steeds meer aanvragen vanuit de academische ziekenhuizen om onderzoek te steunen. Deze aanvragen worden zorgvuldig beoordeeld door onze wetenschappelijke adviesraad, die bestaat uit professor Ans van der Ploeg, kinderarts, voorzitter Dr. Leo Kluitmans, biochemicus en professor Henk Blom, biochemicus. Zij geven het bestuur van Stofwisselkracht advies welke onderzoeken het beste gefinancierd kunnen worden. Met dokter Tom de Koning bestaat de wetenschappelijke adviesraad nu uit twee metabole kinderartsen en twee metabool biochemici. 

Tom de Koning: "Sinds de oprichting en de allereerste stofwisseltour voel ik mij sterk verbonden met de doelstellingen die Stofwisselkracht nastreeft. Het is ontzettend belangrijk dat er onderzoek plaatsvindt naar zeldzame stofwisselingsziekten en dat voor veel ouders en patiënten er zicht komt op een betere toekomst.
Niet alleen op de fiets, maar ook in het beoordelen van subsidieaanvragen en het geven van wetenschappelijke adviezen ondersteun ik Stofwisselkracht."

 

Nieuws overzicht