De Stofwisseltour 2017. Live op NPO1

In drie dagen tijd leggen ruim twintig wielrenteams volgende maand in een estafette honderden kilometers af. Het doel: aandacht vragen voor stofwisselingsziekten en geld inzamelen voor onderzoek. Maar: wat zijn stofwisselingsziekten eigenlijk? Wie worden erdoor getroffen? Wat is eraan te doen? En wie zijn degenen die zich belangeloos inzetten voor de actie? De antwoorden zijn te zien in Stofwisseltour, een gezamenlijk en rechtstreeks programma van de NOS en KRO-NCRV, gepresenteerd door Dionne Stax en Joris Linssen.
 
De Stofwisseltour wordt tussen 16 en 18 juni verreden en voert onder meer langs academische ziekenhuizen. Vorig jaar (in de zesde editie) haalden de teams, die elk fietsen voor een specifiek kind, 120.000 euro op.
 
Bij de finish in Amsterdam ontvangt Dionne Stax onder anderen een moeder van een kind met een stofwisselingsziekte en een arts. Joris Linssen rijdt mee met de fiets-estafette en praat met deelnemers, en ook zijn er reportages te zien over verschillende teams (Linde en Jade, Iris en Cilia).
 
Stofwisseltour (NOS/KRO-NCRV)
Zondag 18 juni, 18.13-18.53 uur, NPO 1
 

Nieuws overzicht